Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

City-break Genova 2023, ziua 4 –acvariul din Genova

Primele trei zile din aventura liguriană le puteţi citi aici, aici şi aici.

Ȋn ultima noastră zi din aventura noastră din Genova am decis să mergem într-un loc special – şi anume la acvariu. Nu mă pasionează excesiv viaţa maritimă, însă fiind vreme cel mai mare acvariu din Europa mă gândesc că o să am ce vedea! Eu sper să văd pinguini, foci sau delfini. Mai ales delfini =)))

Aceasta era singura activitate planificată pentru ultima zi din Genova (afară era destul de urât şi nu era vreme de plimbare sau alte activităţi outdoor), aşa că nu ne-am grăbit să ajungem dis-de-dimineaţă la locaţie. Am ajuns relaxate, undeva în jur de ora 10:00. Am plătit biletul de acces (29 euro – am luat doar la acvariu, deşi există şi pachete de bilete, ce includ intrări şi la obiective adiţionale) şi am intrat în complex cu multă curiozitate. Abia aştept să văd ce o să descopăr 🙂

Ah, şi cât de frumos a fost! Am văzut o multitudine de animale marime – de la manatees la foci, peşti pirahna, rechini, pisici de mare şi câte şi mai câte vietăţi.  M-am plimbat prin clădire cu mult WOW în privire, entuziasmată de tot ceea ce am văzut. Inutil să spun că cel mai mult m-au impresionat delfinii (pe care i-am văzut făcând şi câteva acrobaţii), pinguinii (cât de frumos şi de agil se mişcă în apă! Şi cât de stângaci sunt pe uscat!) şi focile – care erau absolut demenţiale şi jucăuşe. Când pluteau cu burta în sus foarte aproape de geam, cu ochii aţintiţi la vizitatori, erau atât de haioase!

Un loc interesant este bazinul unde puteai să mângâi câţiva peşti – în speţă o specie de peşte şi ceea ce eu cred că sunt pui de pisică de mare. Eu am încercat să ating o pisică, nu mi-a reuşit, în schimb mama mea a reuşit să mângâie un puiuţ. Aparent are trecere mai multă la animale 🙂

Am avut plăcuta surpriză să descopăr că în clădire nu sunt doar elemente de viaţa marină, dar şi animale din mai multe ecosisteme. Am văzut şi şerpi, diverse specii de broaşte şi broaste ţestoase şi multe alte animale.

Un loc care mi-a plăcut mult este bazinul delfinilor, care era accesibil atât de la subsol (era practic tunel prin bazinul lor) şi de la parter – unde era un perete întreg doar acvariu. Am rămas fascinată de cât de jucăuşi sunt, de săriturile si tumbele pe care le făceau, felul în care veneau şi treceau pe lângă perete sau cum făceau ei cercuri din bule. Sunt adorabili! Sau ca să o citez pe Agnes, So flully I’m gonna die ! =)))

Noi am petrecut aproximativ 5-6 ore în acvariu, şi încă mai aveam multe de vizitat şi de văzut. A fost o experienţă nouă şi extrem de frumoasă, în care am avut ocazia să mă familiarizez cu vietăţile  şi viaţa marină. Nu am învăţat extrem de multe, însă mi-a plăcut să mă uit şi să admir toate animalele şi să mă bucur de toată frumuseţea existentă.

Răspuns

Notă comentariu

×