Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2017 – ziua 10 – Turnul Petrin, labirint de oglinzi, Rembrandt autentic

În cea de-a patra zi pe care o petrec în Praga mi-am propus ceva super light și ușor – să dau o fugă până la turnul Petrin, de unde voi putea să văd Praga din alt unghi, și să mă plimb prin muzeele de artă. Sunt două pe care chiar vreau să le văd, aproape de palatul regal. În rest … relaxare, bună dispoziție și bere bună. E musai să mai încerc un nou tip de bere :))
 ________________________________________________________
Când: octombrie 2017
Unde: Praga, Cehia
Partener de călătorie: Oni
Transport:perpedes, autobuz, tramvai
Cazare:apartamentul unor prieteni, Praga
Highlights: turnul Petrin, râs in labirintul de oglinzi, Rembrandt autentic
Ȋn câteva cuvinte: panorama Praga, hohote de râs, picturi din alte lumi, artă pragheză
________________________________________________________
Am mers cu tramvaiul până unde trebuia să luăm funicularul să ne urce până la turn. Însă … ia uite nefăcută, este în renovare! Bun, o luăm pe jos ! ȘI bine am făcut, deoarece ne-am plimbat într-un fel de părculeț super liniștit, cu copaci galbeni de-o parte și de alta a aleii, cu multe păsărele ciripitoare și covor de frunze fosnaitoare la fiecare pas. Tot răul spre bine 🙂
Înainte de a intra în parc am ajuns într-un loc de joacă pentru copii, și nu am rezistat tentației să nu testez câte ceva de pe acolo. Preferatele mele erau plasele, în care m-am îmbârligat că o pisica într-un ghem. A tras Oni super mult de mine să plecăm de acolo :)))
Turnul Petrin e în vârf de deal. Plătim biletul de acces și începem să urcăm scările spiralate. Și e ceva de urcat 🙂 Noroc cu panoramele frumoase ce deveneau din ce în ce mai largi cu fiecare treaptă, mă făceau să vreau să urc și mai sus, și mai sus … până am ajuns pe platformă. Unde trebuia să stai la coadă să pășești, așa de mulți oameni erau acolo! Toți erau tentați să vadă Praga din observatorul 360 de grade. Pentru că într-adevăr era foarte fain totul de aici 🙂
Am coborât din turn, am mâncat o prăjitură și am mers la labirintul oglinzilor. Nu am fost niciodată în unul și chiar eram curioasă – chiar dai cu capul de oglinda din fața ta,  dacă nu o vezi :))))))? Am intrat … și e atât de faaaaaain! Veneam din toate părțile, plecăm prin toate părțile.. ah, iată-mă, sunt și în față! Dar tocmai ce … stai că …. Aaaaahm =)))
După labirintul de oglinzi a urmat o galerie de oglinzi ce distorsionează. Aici am râs cu lacrimi! De la una la alta eram capabilă de niște transformări corporale incredibile! Am slăbit instant câteva zeci de kilograme, aici nu mai am picioare, aici am fund de braziliancă.. uuu, aici mă dezintegrez =))) 
Ni se făcuse foame, așa că am luat-o agale prin parc, să ajungem la o stație de metrou. Dacă ajungeți vreodată în Praga și doriți plimbare relaxantă, asta e locul ideal! Parcul e superb, panoramele la fel… Și mai dai și de niște suprize faine, cum a dat noi peste o expoziție de artă fantasy. Locul e amenajat superb, chiar te transpunea în lumea pictorului. Ca să nu mai spun că am avut la dispoziție și limonadă gratis  și tipul de la bilete vorbea aproape toate limbile. Când a aflat că suntem din România, ne-a salutat și ne-a povestit despre fotbal și Hagi :))
După-amiaza și seară le-am petrecut singură, vizitând muzeele de artă din zona palatului regal. Erau expoziții de pictură internațională, din diverse perioade istorice. Cel mai mult mi-a plăcut că am putut să văd un Rembrandt autentic și să îl studiez 😀

 Noaptea am dat o fugă rapidă prin oraș (cum să stai închis pe o vreme ca asta?), după care acasă. Mâine e ultima zi de plimbare și vreau să fiu fresh pentru ea :))))

 
 Utile:
 Preț acces turn Petrin: gratuit cu Prague Card, altfel 150 Czk   

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×