Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Sardinia 2023, ziua 4 – din Alghero în Bari, pentru că zbor anulat

Teoretic asta trebuia sa fie ultima noastră zi de city-break. Ne-am trezit relaxați de dimineață, am strâns bagajele şi pentru că mai aveam nişte timp liber la dispoziție, am luat-o pe faleză până la locul nostru preferat de luat micul dejun. Ne-am răsfățat cu un cappuccino bun şi un croissant de poveste, după care am luat autobuzul către aeroport. Pentru că şi aici am ajuns destul de devreme, am mai rămas un pic afară, să ne bucurăm de soarele călduț. O să ne fie dor de el când ajungem la Bucureşti ….

Am parcurs formalitățile de îmbarcare şi ne-am pus pe aşteptat zborul, la poarta dedicată. Cu jumătate de oră înainte de decolare, am primit mesaj că zborul o sa întârzie o jumătate de oră. După care o oră. După care două ore. Toată lumea începuse să se agite, să zumzăie, să caute răspunsuri. Reprezentanții aeroportului ofereau doar informații sporadice – că nu se ştie când vine avionul, că aeronava nu poate să plece de la Roma, că e prea mult vânt afară ca să decoleze.

După 2 ore şi jumătate de aşteptare, a venit vestea – zborul a fost anulat. Ok … şi noi acum ce facem? Cum ajungem acasă? Ni s-a spus să mergem la ghişeul de informații, că acolo o să primim indicații.  Şi imaginați-vă 300 de oameni – o grămadă, nu glumă! – deplasându-se la ghiseul de informații aflat în capătul celălalt al aeroportului. Ne-am aşezat la coadă … şi ne-am pus pe aşteptat.

Au urmat două ore şi un pic extrem de confuze. Nimeni nu venea cu o poziție oficială sau un plan de acțiune. Dacă întrebai oamenii de la informații, nu ştiau ce să îți spună. Pasagerii circulau informații care mai de care mai diverse – ba că ne cazează în seara asta şi mâine plecăm cu altă aeronavă, ba că nu se formează mâine o altă aeronavă. Şi până la urmă … care e adevărul?

Recunosc că a fost o după-amiază foarte agitată. Cele mai deranjante au fost dezorganizarea şi lipsa de informație. Nu ştiam care era planul de acțiune, ce se putea face, dacă se putea face ceva. Ce ştiam sigur este că următorul zbor Alghero – Bucureşti este peste 4 zile şi este deja plin. Şi eu trebuia să ajung cel târziu mâine seară în Bucureşti.

Dacă nimeni nu vine cu o propunere de ieşire din impas, m-am decis să nu mai aştept după o rezolvare externă şi să iau situația în propriile mâini. E clar că trebuie să plec de pe insulă. M-am uitat ce zboruri mai sunt – astăzi mai erau 2, unul către Milano şi unul catre Bari. Însa nu ştiam care din ele o sa decoleze astăzi …… Sau dacă o să decoleze vreunul. Când am văzut că un zbor spre Roma a plecat, şansele ca şi celelalte să plece au crescut. Ok – unde e mai ok să mergem ? Hai sa încercăm spre Bari. Şi asa îmi era mie dor de foccacia aceea bună a lor şi doream să mă întorc aici. Totuşi nu credeam că o să mi se îndeplinească aşa de repede dorința =)) Din Bari avem zbor mâine spre Bucureşti – şi aşa aş putea ajunge în timp.

În tot acest timp stăteam la coada la informații. Începuseră să vina soluțiile “oficiale” – dacă doreai să te cazezi, îți puneau la dispoziție în seara asta un hotel şi îți dădeau mâine un zbor Roma – Bucureşti. Dar până la Roma trebuia să te descurci singur. Hmmm, deci nici vorba de aeronavă nouă. Ok … când am ajuns la ghiseu, i-am cerut doamnei să nu îmi dea zbor de la Roma, ci de la Bari spre Bucureşti. Dar ghinion … acel zbor deja se umpluse. Următorul era deja a doua dimineață. Asta înseamnă 2 nopți la Bari. Asta e …. Am luat acel zbor. Cu cât mai repede acasă, cu atât mai bine.

Biletele Alghero-Bari le-am luat din banii noştri. Dar … noi unde o să stăm? Vor ateriza puțin după 12 noaptea, unde găsim pe cineva la ora aceea să ne primească? Am noroc că am păstrat numărul gazdei din primele două vizite la Bari. I-am scris pe WhatsApp – şi am avut noroc cu carul că a raspuns imediat! Şi are şi o cameră liberă pentru noi! Yaaaay, asta da veste bună! Cel puțin nu o să dormim în aeroport =))))

A trebuit să mai stăm până la ora 23 în aeroport. Eram deja aici de 12 ore, aproape nemâncați şi cu multă oboseală la bord. Am avut noroc că zborul spre Bari a decolat şi a aterizat bine – deşi au fost nişte turbulențe care nu m-au lăsat să ațipesc.  De la aeroport am luat un taxi (pentru că altceva nu mai era la ora aceea) care ne-a dus până aproape de locație. Şoferul a fost foarte înțelegător şi a făcut un ocol pentru noi, ca să ne lase cât mai bine, deşi tariful era fix. De acolo am mers 5 minute până la cazare – aveam noroc că stiam zona si am putut să mă orientez destul de repede.

Când am pus piciosul în cameră şi am putut să las rucsacul jos, abia atunci am respirat profund – gata, s-a terminat cu toată nebunia! Putem să ne odihnim! Şi mâine avem o zi în plus de vacanță, într-un loc foarte drag mie 🙂

1 Comentariu

    Sardinia 2023, ziua 5 – vizită neaşteptată în Bari - Chitara Călătoare - Călătorii cu cântec

    27th apr. 2023 - 6:16 am

    […] Sardinia 2023, ziua 4 – din Alghero în Bari, pentru că zbor anulat […]

Răspuns

Notă comentariu

×