Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Salerno 2023, ziua 1 – acomodare cu oraşul

Despre acest oraş din Italia nu ştiam absolut nimic în momentul în care am ales să îl vizitez. S-a potrivit perioada, persoana cu care doream să merg putea să îşi ia şi ea liber .. aşa că am decis să mergem. Cât de rău poate sa fie ? Dar poate că este mult prea bine 😀

Salerno nu are aeroport, aşa că a fost nevoie să aterizăm la Napoli. De acolo am luat autobuzul până la gara centrală Napoli, unde am zăbovit aproximativ o jumătate de oră până la sosirea trenului care ne ducea spre Salerno. Timp care a fost investit cu folos … într-un gelato extrem de delicios. Ca să intru cât mai bine în atmosfera delicioasă italienească =)))

Trenul Napoli – Salerno ne-a lăsat într-o gară mică şi cochetă. Am căutat adresa gazdei noastre şi am găsit autobuz cu care să ajungem până acolo. Doar că fiind duminică… acesta venea din oră în oră. Şi ultimul tocmai ce plecase. Pfuai … asta e ! Am sunat gazda să îi spunem că o sa întârziem un pic la check-in, deoarece suntem la gară şi autobuzul vine greu. Şi ca să vezi ce frumos se aşează lucrurile – gazda noastra era chiar la gară, să ia pe cineva! Şi a putut să ne ia şi pe noi! Asta da noroc =)))

Din descrierea anunțului de pe Booking înțelesem că locul cazării este aproape de centrul vechi. Dar de unde! Am mers destul de mult spre periferia oraşului, iar unde stăm noi este la intersecția a 3 drumuri principale, printre care şi o autostradă. Parcă eram înconjurată de betoane! Noroc cu geamurile, că nu se aude prea mult zgomot, însă când sunt deschise, parcă aş fi în centrul intersecției. Oh well, asta e, stăm aici doar câteva zile, o să fie ok.

După ce ne-am cazat am decis să ieşim pentru o plimbare. Căutam autobuz care să ne duca în centru – şi venea peste jumătate de oră. Mda, dezavantajul de a sta la periferie.. aşa că am decis să o luăm pe jos – cel puțin cunoşteam oraşul. Am luat-o la pas aproximativ 40 de minute până aproape de mare. Am ajuns pe faleză şi ne-am bucurat de un apus de soare mascat de dealurile din față. Încă nu pot să îmi dau seama de energia locului, este ceva ce nu se aşează la mine. Am câteva zile în care să mă dumiresc 🙂

Informații adiționale

Noi am avut cazare la B&B Sophie.

Bilet tren Napoli Centrale –Salerno: 5,5 Euro.

Bilet autobuz Aeroport Napoli – Gara centrală Napoli: 5 Euro.

Comments Off
×