Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Salerno 2023, ziua 2 – vizită în Positano şi un pic de Salerno pe final

După o prima zi de acomodare cu oraşul, a venit timpul să ne afundăm complet în ceea ce are zona aceasta a Italiei de oferit. Aşa că astăzi o să dăm o fugă până în Positano, pentru a “gusta” din experiența coastei amalfitane. Am văzut atâtea imagini frumoase ale acestui loc, abia aştept să îl văd şi live 🙂

Pentru că o să petrecem doar o zi pe coastă, am decis să luăm ferry-ul până în Positano – astfel avem posibilitatea să admirăm întreaga coasta de pe apă. Aşa că am ajuns la prima oră în port, am luat bilete, am ocupat nişte locuri excelente şi …. Abia aşteptăm să plecăm la drum 😀

Drumul în sine durează o oră şi un pic, timp în care se pot vedea toate oraşele coastei  – Vetri sul Mare, Cetara, Erchie, Maiori, Minori, Amalfi, Marmorata, San Cosma, Atrani, Conca dei Marini, Praiano, Vettica Maggiore, Laurito, Arienzo şi Positano. Am recunoscut doar câteva dintre ele – deşi sunt sigură că le-am fotografiat pe toate, la cât de multe cadre am tras =)))). Peisajul este de-a dreptul superb – căsuțe albe sau colorate, îngrămădite pe coasta dealului sau întinse leneş la soare. Totul înconjurat de albastrul apei şi verdele vegetației. De poveste 😀

Vaporul a făcut o scurtă oprire în Amalfi, după care a plecat direct spre Positano. Pe măsură ce ne apropiam de oraş, acesta devenea şi mai interesant, şi mai frumos, şi mai colorat. Parcă toate culorile se accentuau pe măsură ce casele deveneau mai vizibile. Uuuu, o să fie interesant!

Am coborat în port … şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la plajă, care era imediat lângă. Este o plajă destul de mică, cu pietriş la mal şi şezloguri, iar nisipul era doar sporadic, destul de departe de apă. Eram deja cu costumele de baie pe noi de la cazare, aşa că a fost super simplu de lepădat hainele şi de intrat în mare. Pentru mine este prima baie pe sezonul ăsta (da, da, nu am fost la bălăceală vara asta!) – şi este perfeeect! Cred că am aşteptat condițiile optime– şi a meritat din plin =)))

Am poposit cam o oră pe plajă, până când soarele a început să ardă destul de tare. Ne-am echipat de plimbare şi am luat-o hai-hui pe străzile oraşului, fără nici un fel de țintă. Sau cel puțin am încercat – oraşul era plin ochi de turişti. Mai ceva ca o stație aglomerată de metrou la oră de vârf. Abia dacă puteam să ne mişcăm printre atâția oameni! Şi eu care am crezut că am ajuns aici în extra-sezon =))) Aparent sezonul a intrat în prelungiri =))

Am bătut străzile oraşului aproximativ 3 ore, timp în care am înțeles de ce este aşa de renumit – peisajele şi panoramele sunt superbe! Sunt destule puncte de belvedere, din care se poate admira oraşul şi marea în toată splendoarea lor. Ce nu mi-a plăcut este faptul că oraşul este extrem de turistic – majoritatea clădirilor sunt magazine de tot felul  – iar prețurile sunt pe măsură. 10 Euro un coctail, 35 euro un fel principal de mâncare … mda, destul de piperat! Norocul nostru a fost că am găsit o alimentară, de unde ne-am luat nişte beri şi ne-am făcut nişte panini după sufletul şi stomacul nostru, pe care i-am mâncat în oraş. Asta ca să avem resurse pentru ferry-ul de întoarcere =)))

Am terminat destul de repede plimbarea – în mare parte deoarece era şi foarte cald şi nu prea aveam unde să ne refugiem la umbră. Hm… ce ar merge foarte bine acum ? O baieee! Aşa că am mai dat o fugă la mal de mare, pentru  o porție de răcoare. De data asta am ales plaja Fornillo – deoarece era şi mai aproape de unde eram noi, dar şi pentru că am reuşit să găsim un colțişor de umbră care sa ne protejeze de arşiță. Ca să vă faceți o idee de cât de cald era  – dacă alegeam să mergem până la apă fără încălțăminte, pietrele ardeau tălpile =)))

După aceasta bine-meritată răcoreală, ne-am împachetat şi am mers spre port, unde am luat ferry-ul înapoi spre Salerno. De data asta am avut ocazia să admirăm toate oraşele de pe coastă în lumina unui început de apus – şi a fost minunat! Altă perspectivă 🙂

O dată ajunse în Salerno, nu am vrut să mergem direct spre cazare. Am dat o fugă până la Villa Comunale di Salerno – o gradină luxuriantă cu multe plante tropicale. Este destul de mică, însă e o gură de aer proaspăt. Ne-am odihnit un pic, după care am luat lungul drum spre faleză până la cazare.

O zi minunată :D!

Informații suplimentare

Bilet ferry Salerno – Positano: 15 Euro

Pe plaja Fornillo, două şezloguri + o umbrelă costau 35 Euro.

Sunt două porturi în Salerno – noi am plecat spre Positano din portul turistic, iar la întoarcere spre Salerno se puteau lua bilete către ambele porturi.

Comments Off
×