Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Salerno 2023, ziua 3 – Hai hui prin oraş

Ultima zi din acest ciy break a fost dedicată descoperirii oraşului Salerno – atât cât puteam să vedem într-o zi. Nu am avut o țintă anume, aşa că tot ceea ce am descoperit a fost la intuiție şi noroc. Şi a fost foarte fain 🙂

Castelul Arechi

Supraveghează oraşul de pe unul din dealurile aflate în vecinătatea acestuia. Se poate ajunge cu autobuzul până la poarta acestuia.

Noi am prins intrarea gratuită – nu ştiu exact care este motivul.  Înainte de a intra în castel, ne-am delectat cu panorama oraşului, ce se poate admira de pe aleile acestuia. Castelul în sine  este mai mult o ruină – sunt două sali în incinta lui, în care se pot admira câteva artefacte. În rest noi ne-am plimbat printre zidurile goale. La baza castelului este o pădure extrem de frumoasă, in care puteți face o plimbare.

Tot în incinta castelului veți găsi un restaurant, unde puteți servi ceva de mâncat/băut , având acces la panorama portului.

Catedrala din Salerno

Denumită şi Domul din Salerno, este un loc pe care îl recomand cu căldură dacă ajungeți în acest oraş.

Catedrala în sine este impresionantă – însă şi mai impresionantă este cripta acesteia. O explozie de aur, înflorituri, picturi şi mult, mult lux o să vă “izbească” de la primul pas. Eu am rămas foarte impresionată de acest loc, mi-a plăcut la nebunie!

Catedrala Sf Apostol Matei

Complexul monumental S. Pietro a Corte

Complexul Monumental San Pietro a Corte este cea mai importantă construcție longobardă din Salerno. Rămășițele monumentale reprezintă principalele emergențe arhitecturale ale Salerno-ului medieval. A fost cel mai prestigios sediu al Curții Longobarde din Campania.

Salerno la pas

Câteva imagini surprinse alandala pe străzile oraşului.

Plaja Sfânta Teresa

Cum puteam încheia bine ziua asta, dacă nu cu o mică sesiune de plajă şi bălăceală? Am făcut popas pe plaja Sf Teresa, care este o plajă cu nisip. Intrarea în mare este extrem de lină, apa a fost numai bună de bălăceală, iar panorama falezei face experiența şi mai frumoasă.

Final perfect de city break 😀

Primele două jurnale de călătorie din Salerno le puteți citi aici şi aici.

Comments Off
×