Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Italia, ziua 4 – Villa D’EsteIeșirea de astăzi a fost total neprevăzută. Stabilisem cu o zi înainte să stăm azi să facem pregătirile de Crăciun – mai o sărmăluță, mai o chifteluță, ceva dulce și niște ordine după noi. Asta până dimineață, când ne-am dat seama că nu ne este chiar așa de foame și o zi de pregătiri (adică mâine) este arhi-suficientă. Uuu, asta înseamnă că putem să ne mai plimbăm și astăzi pe undeva? Eu am propus la mare (stau la 60 km de mare și nu ajung pe plajă? Eeee!), însă gazda a avut o idee mai bună.Nu ne-a spus unde ne duce, așa că va fi o surpriză pentru toți. Să pornim la drum 🙂
________________________________________________________
Cand: decembrie 2015
Unde: Tivoli, Italia
Tip excursie: plimbare şi relaxare
Transport: maşină
Cazare: la sora mea
Highlights: Villa D’Este
__________________________________________________________
Ne-am urcat în mașină și am pornit către destinație. Încă nu știam  încotro ne îndreptăm, urma să aflăm abia atunci când ajungem. Stăteam cu ochii ațintiți pe geam, urmărind linia dealurilor ce se conturau frumos în față și tânjind la munții ce se ghiceau în depărtare. Uuu, data viitoare când vin poate reușesc să ajung și acolo. Ce fain ar fi 🙂

Peisaj din drum

 
Mergem cam o jumătate de oră și ne oprim în Tivoli, un orășel cocoțat pe un vârf de deal, cu o panoramă superbă asupra văii. Parcăm mașină și o luăm la pas, traversând un parc extrem de frumos, până ajungem pe niște străduțe înguste, pavate cu piatră cubică. Una la stânga, alta la dreapta, mai o cotitura și o stânga-mprejur și am ajuns la destinație – Villa D’Este. Era scris mare, cu mozaic, pe peretele de la intrare. Dacă numele este așa de pompos, oare cum o fi la interior :)))?

Panorama de la locul parcarii
Vila la exterior

 
Accesul în vilă se face printr-o curticică interioară, se intră în clădire, după care se urcă la etaj, pe niște scări extrem de luxoase. Și dai de niște camere imense, foarte înalte, cu fresce în dreptul geamurilor, obloane de lemn sculptat și tavan pictat în întregime. Aaaahm …. ….. mmm,da …. asta da casă 🙂

Fresca de langa geam

 


 
Din câte am înțeles, această vilă a fost ridicată de către cardinalul Ippolito II D’Este, după ce a pierdut un pariu cum că urma să fie următorul papă. A fost așa de rănit, încât s-a gândit să își facă o ditamai casă, cu ditamai grădina, mai frumoase decât ale Papei. Ajuns guvernator la Tivoli, a făcut tot posibilul și sub guvernarea sa și-a ridicat această minunăție de vilă, împreună cu grădinile aferente. Să tot pierzi pariuri, dacă ies minunății de genul ăsta :)))

Panorama de la unul din balcoanele vilei
O mica parte din gradini
Detaliu tavan
 Vila într-adevăr este superbă, devenind din ce în ce mai frumoasă pe măsură ce se înaintează. După ce se coboară la parter (unde se continuă turul), toate camerele sunt pictate integral, având diferite teme: vânătoarea, patimile, fericirile. Sunt camere cu fântâni interioare și camere cu balcon, ce dau pe o terasă cu vedere la grădini. Fiecare colțișor are ceva special, ceva de descoperit. 

Scarile ce coboara la parter
Detaliu Fresca din Camera Vanatorii

 

După terminarea vizitei interioare am coborât în grădina plină de verdeață și statui. Cred că e o adevărată încantare sa stai vara aici, să citești, să te plimbi. Peste tot sunt fântâni arteziene, ornamente, alei ce te duc mai adânc și mai adânc în inima grădinii. Instant Zen :)))


 
Am avut norocul să prindem apusul de soare acolo – și a fost genial! Totul era auriu (nu degeaba îi spune golden hour), așa că am profitat la maxim și am tras câteva cadre solare. Am mai fi stat și ne-am mai fi plimbat un pic, dacă nu apărea din senin un gardian furios care ne-a dat afară, pe motiv că într-un sfert de oră se închide. Degeaba am încercat noi să negociem cu el să ne lase să mai stăm un pic, parcă vorbeam la pereți :))))

Reflexie in lac
Luminita de la capatul tunelului :)))
Cele 100 de fantani 

 
Informaţii utile:
Un bilet de intrare costă 8 Euro.
Mai multe informaţii despre vilă (inclusiv orele de vizitare, care diferă în funcţie de lună) puteţi afla de pe site-ul oficial.
 
Jurnale anterioare din Vacanța italienească de iarnă:
Ziua1 – Aterizare și târgul de Crăciun din Mentana
Ziua2 – Roma – ce poți face o zi în capitala pizzei și a spaghetelor
Ziua3 – Vatican – biutiful la superlativ!
 

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×