Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2017, ziua 3 – La revedere, Bruges! Bine te-am gasit, Praga!

Ultima zi în Bruges.  Zborul este undeva seara, ceea ce înseamnă că mai avem câteva ore la dispoziție pentru a gusta din atmosfera acestui oraș boem. Ne-am făcut bagajele dis-de-dimineață, le-am lăsat la hotel și am plecat în centru, pentru a bea o cafea. E o zi destul de mohorâtă, a și început să plouă la un moment dat … și ce frumos se văd toate de la terasă, la căldurică, cu o ceașcă de ceva cald în față 🙂
Dacă ajungeți în Bruges, vă recomand să mergeți la localul Soup, localizat la 2 minute de piața centrală. Au supe super bune (mai ales cea de dovleac!), sandviciuri la fel, toate preparate proaspăt. Prețurile sunt super decente, iar modul de prezentare e de-a dreptul yummy! Am primit drept desert câteva căpșuni 🙂
 ________________________________________________________
Când: octombrie 2017
Unde: Bruges, Belgia – cu destinație Praga, Cehia
Partener de calatorie: Oni
Transport: perpedes, Flixbus, tren, avion
Cazare: Ibis Budget Hotel, Bruges – acasa la niste prieteni, Praga
Highlights: adrenalină ȋntre aeroporturi, luna plinădin avion
Ȋn câteva cuvinte: providența funcționează, ȋncurcat aeroport, alergat dupa avion, ce bine că am bani de rezervă pe card!
________________________________________________________
Avem autobuz spre aeroport care pleacă la ora 12, în condițiile în care avionul este în jurul orei 20. O să avem ceva de așteptat în aeroport, dar e ok! Ne îmbarcăm, îmi scot Kindle-ul și mă pregătesc de 2 ore de citit. Atât știam că durează drumul.
 Eh, dar uite … socoteală din Bruges nu se potrivește cu aia de pe drum. Nu știu cum sau ce a făcut șoferul nostru, însă nu a luat-o pe autostradă, așa cum trebuia. A mers pe o rută ocolitoare, și timpul de ajungere în Bruxelles s-a dublat. Deja oamenii erau nervoși, nu știau dacă vor mai prinde zborul, cineva chiar începuse să facă un pic de scandal că lui i-a plecat deja avionul. Pfft, mare încurcare! Când a oprit autobuzul în parcare oamenii au țâșnit la propriu, și-au luat bagajele și au tulit-o!
Noi mergeam relaxați, cu gândul că mai avem 4 ore până  decolăm. Hai să mergem măcar să vedem avionul, dacă e anunțat pe tabelă. Dă-i și caută, și caută …. Băi, dar nu apare nicăieri nici un avion către Praga! Ce se întâmplă? Mergem la Informații să întrebăm … și să vezi și nu crezi – trebuia să mergem la celălalt aeroport. Mda, Bruxelles-ul are două aeroporturi. Unul cu nume, altul fără nume. Păi cum ….. panseluțele mele? 

Deja începusem să mă panichez. Ok, timp era, însă nu știu cum ajungem și dacă ajungem în timp! Noroc cu oamenii drăguți care ne-au îndrumat. Trebuia să cumpărăm bilete de autobuz până la Gara Centrală, după care să luăm trenul până la aeroport. Și toate astea în timp util pentru a ne trece de porțile de îmbarcare și a ne urca în avion.
Au fost 3 ore extem de stressante. Stăteam ca pe ace și culmea, Murphy funcționa foarte bine! La casa de bilete de tren era coadă, era o tipă în fața noastră care a stat 5 minute să cumpere un bilet, trenul mergea foarte incet… aaaaaaaaah, presiuneaaa! Însă până la urmă am reușit și ne-am urcat în avion. Bun, și acum tre să mă relaxez.. dacă pot :))
Zborul a fost de scurtă durată – aproximativ o oră. A trecut foarte repede, deoarece eu eram cu ochii lipiți de geam, admirând luna plină. Am încercat să îi fac o fotografie, a ieșit cam tremurată, dar luminoasă 🙂
Am ajuns în Praga în jurul orei 21. Am fost așteptați la aeroport de gazda noastră, un amic de-ai lui Oni. În seara asta nu o să facem nimic, mergem doar până acasă și începem mâine vizitarea. Mie îmi e deja super somn, și cred că am adormit de vreo 2 ori în autobuz :)))
Aaaaah, somn și relaxare! Mâine, plimbare și vizitare! Abia aștept să văd orașul 🙂
 

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×