Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2017, ziua 4 – Primul contact cu Praga

Bună dimineațaaaaa…. Din Praga! M-am trezit singură în jur de ora 6, entuziasmată la maxim de ziua pe care o aveam în față. În sfârșit o să mă plimb pe străduțe, o să văd castelul, și podul, și panorama, și râul, și atmosfera, și ….. mai-mai că mă țineau oamenii să nu plec singură înainte :))) Am băut repede cafeaua (și ce cafea!), am înfulecat un mic dejun delicios, ne-am pregătit și am plecat la bălăureală. Azi o să vină și gazdele cu noi, să ne facă un mic tur al orașului, după care decidem noi ce vrem și în ce ordine vizităm obiectivele turistice. De ce mai stăm :))?

 ________________________________________________________
Când: octombrie 2017
Unde: Praga, Cehia
Partener de călătorie: Oni
Transport: perpedes, metrou, autobuz, tramvai
Cazare: la niste prieteni
Highlights: Charles Bridge, castelul, panoramaaaa!, bere bună
Ȋn câteva cuvinte: Omg Omg Omg Omg! Aglomeratie, pod fantastic, cetate wow, panorama genială, bere la ea acasa 🙂
________________________________________________________
Am coborât din metrou aproape de piața mare. Deja se simte aglomerația, ne strecuram cu greu printre mulțimile de turiști ce forfoteau peste tot. Am sporit atenția când am intrat pe străzile înguste, mai-mai că ne țineam de geci să nu ne pierdem. Aparent, multă lume vine la Praga în octombrie 🙂
Prima oprire a fost la ceasul astronomic (omg, ce bine arată în realitateee!), pentru a vedea schimbul apostolilor de la oră fixă. La 11, când a început să cânte, s-au oprit șușoteala de vorbe și a început cea de blitz-uri și declanșatoare. Momentul e chiar fain … dacă ai vedere directă. Dacă nu, vii mai devreme și prinzi loc în față 🙂
După ce am aflat cu exactitate cât e ceasul am intrat în piața mare. Câtă frumusețe! Nu știam la ce să mă uit mai întâi – la turnuri? La arhitectură? La străduțele ce plecau de acolo, pe care le-aș fi explorat una câte una? Waaaaa, câte sunt de văzuuuut! Încep să cred că cele 4 zile alocate sunt prea puține :)))
Pe cât de frumos este orașul, pe atât de aglomerat este totul. No joke! Mă simt de parcă aș fi în permanență la Unirii într-o oră de vârf. Mi-e greu să casc ochii împrejur, când trebuie mai întâi să văd pe unde merg :))) E greu și cu fotografiile, nu poți să faci una în care să fii doar tu… nuuu! Tu și câțiva turiști de pe toate continentele 🙂
Următoarea destinație a fost podul Carol – faimosul pod Carol. Măreț, maiestuos, impunător, cu statui de-o parte și de alta, cu panorame fantastice din orice unghi ai privi. O adevărată plăcere să te plimbi, să admiri, să faci slalom dintr-o parte în alta a podului pentru a vedea Vâltava și malurile acesteia. Super super super! Aici e și mai aglomerat și mai plin de tarabe cu suveniruri, însă e ok. Îmi creez propriile amintiri. Și cât de frumos se vede castelul! Hai să mergem, abia aștept să îl văăăăăd!
Intrarea în aria castelului poate fi făcută prim mai multe puncte, și la toate există control. Merge super repede, deoarece oamenii sunt eficienți. Și iată-ne intrați! Traversăm curtea exterioară și ajungem în cea interioară, în fața Bisericii Sfântul Petru și Pavel. Acea minunăție ale cărei turnuri le-am admirat de pe pod. E impresionantă! Și atât de mare încât nu încape într-o fotografie :))) Imensă, gotică, veche … exact cum îmi place mie! E geniaaaal!
După atâta plimbare, am spus că e musai și niște odihnă. Așa că ce-am oprit pentru o bere în curtea castelului. Băieții și pentru două, că eu nu am mai avut stare să stau. Picioarele vor plimbare, ochii vizualizare, cardul cadre! Așa că am mers să vizitez interiorul bazilicii și să urc în turnul aceteia. O parte din biserică se poate vizita pe gratis, pentru cealaltă parte sunt bilete de acces. Eh, altă dată! Acum să spiralez până sus pentru panoramă!
Am ajuns sus foarte amețită (scările sunt înguste și ai senzația că ești că o rufă la centrifugare :))) , însă a meritat fiecare pas. Praga de sus este supeba! Uite și toate podurile peste Vâltava! Și uite, acolo e podul Carol, acolo e piața ……. Doamne, câte sunt de văzut! Bine că am bocancii comozi, baterie de rezervă și carduri aproape goale :))
Cu atâta frumuseți, aproape că am și uitat că ar fi ok să și mănânc ceva. La fel, noroc cu băieții! Am mers la un restaurant specific praghez, unde am mâncat niște găluști cu varză (seamănă un  pic cu mâncarea poloneză) și am mai degustat niște bere locală. Miaaaaam, super bună!  Ne permitem să ne relaxam, azi am terminat turul pe care îl aveam de făcut, deci putem să o luăm încet. Ei, că eu tot pe modul titirez am rămas 🙂
Seara am luat-o la pas pe străduțe. Am ajuns pe malul râului, unde am dat de multe lebede și un castor. Am ajuns și la zidul lui John Lennon și la cea mai îngustă străduță din Praga, dotată … cu semafor :))). Nu cred că avea mai mult de jumătate de metru lățime și nu încăpeau doi oameni în același timp. Trebuia să aștepți să fie goală pentru a putea trece :)))
Ne-am oprit pentru o bere sau două la un bar din zonă. Ploaia însă ne-a dat ghes să plecăm spre casă. Avem pregătiri de făcut-mâine o luăm spre Nuremberg. Trei țări în trei zile. E super interesant 🙂
 

1 Comentariu

    City-break Bratislava 2022, ziua 1 – la pas într-un oraș necunoscut - Chitara Călătoare - Călătorii cu cântec

    4th aug. 2022 - 6:12 pm

    […] călătorii de-ale mele. Aș spune că e o combinație între Viena și Varșovia, cu un pic de Praga. Nup, nu știu ce înseamnă, și nici nu pot să traduc. Dar îmi place la […]

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×