Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2017, ziua 5 – Prima plimbare in Nuremberg

De-abia ce am ajuns în Praga… și vom pleca spre Nuremberg, unde vom petrece aproape 3 zile. Este necesară această mutare deoarece gazda noastră are un curs acolo și ne-a propus să mergem și noi. În plus, mai avem suficiente zile și pentru Praga, deci profităm de ocazie pentru a vizita încă un loc. Finally, ajung și eu în Germania! Îmi doream de ceva vreme să văd și această țară, însă până acum nu mi s-a legat nimic.Dar acum … păzea, că vin 🙂 !
 ________________________________________________________
Când: octombrie 2017
Unde: Nuremberg, Germania
Partener de călătorie: Oni
Transport: perpedes, metrou, autobuz
Cazare: apartament ȋn Furth
Highlights: biserici frumoase, bere germană, targ
Ȋn câteva cuvinte: primul contact cu Germania, ȋncurcat cazarea, târg
________________________________________________________
Drumul l-am parcurs cu autocarul, fiind   cea mai rapidă metodă de a ajunge. Drumul a durat cam 4 ore, timp în care am stat și am citit cu nesaț. Ăsta e avantajul e-book readerelor – poți să ai o bibliotecă întreagă în mână 🙂
Când am ajuns în Nuremberg era destul de înnorat și de frig. Ne-am orientat surprinzător  de repede și am descoperit că suntem foarte aproape de centrul istoric, pe care îl vom vizita deîndată ce găsim un loc în care să mâncăm. Eram amândoi lihniți de foame, stomacele deja începuseră să dea concerte în limba germană. Cu tot cu accent =)))
Intrând în centrul vechi am descoperit un loc cu multe căsuțe în stil bavarez, printre care și un restaurant. Pfiu, super! Am mâncat un fel de cârnați bavarezi, cu vin și varză. Interesantă combinație! După care, cu burticicile pline, am luat-o ușor la pas, prin oraș. Nu avem azi mult timp să vizităm, însă nu putem face o idee despre ceea ce ne așteaptă mâine 🙂
Orașul ăsta este plin de biserici, de la cele mai mici până la cele mai mari. Unele foarte înalte, în stil gotic, altele mai mici și mai cozy, iar altele de-a dreptul futuriste. Era interesant cum în 1000 m am intrat în 4, și fiecare avea specificul ei. Singurul lucru în comun pe care îl aveau era lipsa decorațiilor sau a icoanelor. Erau toate simple spre austere, din piatră, destul de reci. Poate de aici se trage și răceala germanilor :)?
Ne-am plimbat cam două ore prin tot centrul, gustând inghețată și vin fiert (miiiam, ceva bun și cald!). Pe la 17 am luat o pauză și am plecat spre apartamentul unde eram cazați. Am căutat strada pe Google Maps și ne-am dat seama că suntem destul de aproape . Super, nu o să avem mult de mers mâine! Am ajuns la adresă – un loc cochet și liniștit, plin cu case înalte, aflat într-un loc cu multă liniște – și îl sun pe proprietar. Îmi spune că e în fața casei – și eu la fel. Doar că nu îl vedeam. Așa că îl rog să îmi descrie împrejurimile. Îmi spunea de niște locuri sau repere pe care nu reușeam să le identific. După ce ne-am conversat vreo 5 minute, brusc mă întreabă în ce oraș sunt. Păi …. În Nuremberg, bineînțeles! Și el îmi spune că trebuie să fiu în Furth ….. omg omg omg omg! Am încurcat orașele =))))
Partea bună este că de unde suntem noi până la el este metrou direct. Și a fost drăguț să ne aștepte la gară, pentru a ne duce la destinație. Eu stăteam în spate și chicoteam tot drumul – cum mă, să încurci orașele? Și cum să existe în Nuremberg o adresă exactă cu cea din Furth? Câtă ironie =)))))
Există însă și o parte bună  că suntem aici – si anume faptul că în Furth tocmai a început un fel de festival/carnaval, cu foarte multe comedii. Parcă ar fi Crăciun :)) Am dat seară o raită și mi-a plăcut super mult ceea ce am văzut, ba m-am și dat în lanțuri. A coborât de acolo pe 5 cărări, și toate erau fericite :)) Abia aștept mâine, să mă întorc aici, să văd în ce mă mai dau. Asta după o zi de plimbat și vizitat Nuremberg-ul.
 Germania are multe de oferit!
 

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×