Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2017 – ziua 06 – Nuremberg

Prima zi full în Nuremberg! După ce ne-am făcut ieri o idee despre ceea ce are acest oraș de oferit, este timpul să descoperim cu adevăratul lui potențial.  Așa că astăzi ne-am decis să mergem la castel, pentru o porție de cultură și istorie, după care vom da o tură la muzeul ceasului. Și să mai petrecem niște timp pe străzile orașului, plimbându-ne fără țintă. O să fie super mega fun 🙂
 ________________________________________________________
Când: octombrie 2017
Unde: Nuremberg, Germania
Partener de călătorie: Oni
Transport:perpedes, metrou, autobuz
Cazare: apartament ȋn Furth
Highlights: castel, ceasuri, bere bună
Ȋn câteva cuvinte: vizită la castel, muzeul ceasului, plimbare prin grădină, ieşire la bar
________________________________________________________
Partea bună când stai în Furth este că totul este mai liber. Am pornit ziua cu dreptul, mergând la un mic boutique și luând micul dejun și o super cafea. Și e așa de bine să iei prima masă a zilei într-un loc ce spune “Yu-huuu! Stai un pic , încărca-te cu energie și hai mai departe!” Pentru că exact asta am făcut – am terminat cafeaua și ne-am urcat în metrou, cu destinația centrul Nurembergului. Câteva zeci de minute de mers, dar e ok. Am carte :)))
Am trecut prin tot centrul vechi pentrua ajunge la Castel, ce se află în vârful unui deal. Priveliștea era fantastică! Și am avut parte și de un pic de senin și soare, ceea ce făcea panoramă și mai spectaculoasă. Waaaaa, putem să mai stăm aici ? Îmi place la nebunieeee 😀
Castelul în sine nu pare extrem de mare, însă sunt multe, multe de văzut.La unele atracții poți intra liber, la altele însă trebuie să aștepți ore fixe.  Noi am cumpărat bilet și am pornit prima dată să descoperim castelul.  Este destul de auster și rece, cu foarte puțină mobilă sau decorațiuni pe perete, însă plăcut. Exponatele erau mult mai bine puse în evidență 🙂
Castelul și muzeul în sine sunt interesante pentru cei pasionați de istorie și artă militară. Foarte bine organizat (că doar suntem în Germania!), era ușor de navigat printre camere și nivele. Cel mai mult mi-au plăcut panorama din turn și fotografiile făcute înainte și după război. Era o felie vizuală de istorie la care aveam acces în timp real – uite cum arăta înainte și cum arată acum. O recunoaștere imediată a dedicării și perfecționismului local. Totul arată impecabil 🙂
Am vizitat și turnul cu fântâna cea adâncă, iar ghidul ne-a dus până la luciul apei, cu ajutorul unei camere cu scripete. Fântâna încă mai avea apă potabilă! Și ne-a avertizat să nu scăpam ceva înăuntru, pentru că nimeni nu o să coboare să ne recupereze lucrurile. Ne-a arătat o colecție de obiecte luate din fundul fântânii la ultima curățenie. E incredibil cu ce vin turiștii la vizitat :)))
Cea mai plăcută parte a fost vizitarea grădinilor castelului. Deși era octombrie, totul era înflorit și colorat. Parcă era primăvară! A fost o adevărată plăcere să mă pierd pe alei și să mă las purtată de culori și mirosuri. Alice în grădina inmieresmata :)))
După ce am coborât de la castel am fost să mâncăm de prânz (la același local ce ne-a încântat până acum) și mi-am făcut siesta în fața unui cappuccino. După care am luat-o din nou la pas pe străzile orașului, încercând să descoperim noi colțuri, noi fațete, noi atracții. În afara centrului, care este destul de plin, restul orașului este liniștit și calm. Abia dacă vezi oameni pe străzi! Puteai să joci leapșa :)))
Ultima oprire pe ziua de azi am zis să fie muzeul ceasului. Am ajuns la locul indicat de hartă …. dar ia muzeul de unde nu-i! Nu există nici o plăcuță indicatoare, nici un semn …nimic! Doar niște clădiri mari de-o parte și de alta a piaţetei! Întrebăm vreo 3 localnici până când aflăm că muzeul este într-una din clădiri, care este de fapt universitate. Deci e un fel de muzeu …. informal. Aham… păi dacă tot suntem aici, let’s go! 

Muzeul în sine este destul de mare, se întinde pe 3 nivele. La fiecare nivel sunt multe vitrine cu tot felul de ceasuri, din diverse epoci. Am fost fascinată de mecanisteme precise și de ceasurile mici, de încheietură, ce se purtau secolul trecut. Erau …. foarte drăgălașe 😉
Seara am petrecut-o cu gazda noastră. Ne-a dus la un bar Rock’n’Roll din zonă, după care am mers la restaurant. Am vrut să fac o extravaganță și mi-am luat bere artizanală, ce s-a dovedit  a fi super bună. Scumpă, dar bună! Sunt în vacanță și vreau să mă răsfăț 🙂
Mâine o să fie ultima zi de Nuremberg, după care plecăm din nou spre Praga. Abia aștept să văd ce minunății descopăr și pe acolo!      
 
Utile:
Preț bilet castel: 7 Euro. Include accesul la palat + fântâna + turnul Sinwell +muzeul  Kaisenburg
Intrarea la muzeul ceasurilor este gratuită. Muzeul se află în interiorul unei instituții de învăţământ, nu este semnalat în nici un fel. 
 

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×