Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

City-break Bratislava 2022, ziua 1 – la pas într-un oraș necunoscut

Îmi doream de foarte multă vreme să ajung în Bratislava. Nu am nici un motiv logic, nu am văzut fotografii, nu am auzit povești frumoase sau experiențe demne de trăit legate de acest oraș. Pur și simplu … era un loc spre care trăgeam și în care tânjeam să ajung.  Am lăsat visul să se coacă  vreme de câțiva ani de zile, până în primăvară lui 2022, când s-au aliniat planetele și am găsit ocazia perfectă de a vizita acest oraș. Și nu cu oricine … ci alături de mama mea. Girls trip în Slovacia! Yu-huu, abia aștept!

Cea mai simplă variantă de a ajunge  a fost să luăm avionul până la Viena și trenul până în Bratislava. Eu am mai fost o dată în Viena, undeva prin 2010 – și când am aterizat îmi părea totul atât de familiar! De fapt, ieșirea aceea a fost prima mea ieșire din țară, și de aceea cred că mi-a rămas întipărită în memorie. Ah, ce amintiri frumoase!

După o călătorie de o oră și un pic cu trenul, iată-ne coborâte într-o gară micuță și cochetă din Bratislava. M-a frapat cât de liniștită mă simțeam și cât de multă pace are locul ăsta – ca și cum m-aș fi întors aici după multă vreme. OK… o să fie interesant acest sejur!

Avem o jumătate de oră de mers până la locul de cazare. Am închiriat un apartament mic și cochet în Stare Mesto, la ultimul etaj, cu o terasă mare. Până să ajungem am avut suficient timp de plimbare și de familiarizare cu orașul. Are un aer aparte,  pe care nu l-am mai întâlnit în alte călătorii de-ale mele. Aș spune că e o combinație între Viena și Varșovia, cu un pic de Praga. Nup, nu știu ce înseamnă, și nici nu pot să traduc. Dar îmi place la nebunie!

Am ajuns foarte repede la cazare. Locul arată mult mai bine că în fotografii, iar terasa este minunată! Abia aștept să stăm aici seară, la o bere, și să luăm micul dejun în răcoarea dimineții! Până atunci… hai la plimbare! Mai avem ceva din această zi și vrem să profităm la maxim!

Am luat-o intuitiv în direcția Dunării. Și .. wow, ce clădiri! La orizont se profilau clădiri înalte din sticlă, ce pârâu că zgârie cerul. Nu știu dacă sunt blocuri de locuințe sau clădiri de birouri … dar sunt o pată de oglindă și inedit în peisaj. Interesant! 

Am ajuns  repede pe malul Dunării – la faleza Eurovea (după mall-ul aflat în imediata apropiere). Ne-am odihnit un pic  pe băncuțe, după care am luat-o la pas. Locul emană atâta liniște și calm! Erau foarte mulți oameni, fie pe malul apei, fie desculți în iarbă, bucurându-se de după-amiaza răcoroasă. Mi-a plăcut că locul este foarte îngrijit, iarba este tunsă şi este curat peste tot. De poveste 🙂 . Abia aştept mâine, când o să luăm oraşul la pas să îi descoperim frumusețile 😀

Am încheiat seara pe terasa cazării, cu o bere bună și cu o priveliște de poveste.

Început bun de vacanță, nu-i așa 🙂 ?

Detalii suplimentare:

Bilet tren Viena – Bratislava: 22 Euro/persoană

2 Comentarii

  Ania

  14th dec. 2023 - 10:24 am

  Pare un oras minunat! Mai ales acea priveliste de sus este extraordinara! multumesc pentru review.

   Visinescu Cati

   29th dec. 2023 - 9:29 am

   Buna Ania,

   Da, chiar este un oras minunat! Recomand o vizita 🙂

Răspuns

Notă comentariu

×