Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

City-break Genova 2023, ziua 2 – Portofino, buchet de culoare la mal de mare

Prima zi din aventura liguriană o puteţi ciţi aici.

Ȋn cea de-a doua zi din city-break-ul nostru am decis să mergem în Portofino. E un oraş super colorat, similar cu cele din Cinque Terre sau Positano. Abia aştept să îi descopăr farmecul 🙂

De unde eram noi cazate, în Genova, am ales să luăm trenul până în Sestre di Levante, după care autobuzul 782 timp de 15 minute până în Portofino. Cred că este cea mai simplă şi mai ieftină modalitate de a ajunge  – nu am găsit să existe un mijloc de transport direct.

Autobuzul ne-a lăsat undeva sus, aproape de biserică. Am luat-o încet la pas, coborând pe ceea ce părea a fi strada principală – era plină de magazine şi suveniruri, şi nu cred ca fie mai multe de acest fel – până am ajuns în Piazza Martiri dell’Olivetta, aflată la malul mării. Şi de aici am putut admira toate clădirile colorate care urcau elegant pe versanţii adiacenţi sau străjuiau malul mării. Waaa, cât de fain este! O adevarată bucurie să fiu aici!

Oraşul este destul de mic – o zi cred că este arhi-suficientă pentru tot ceea ce este de văzut aici. Luaţi în considerare că este un oraş faimos, renumit pentru toate celebrităţile care i-au străbătut străzile, şi absolut totul este scump aici. Adică 18 euro un cocktail sau 40 euro o porţie de paste … nu este pentru oricine. Noi am preferat să ne plimbăm alandala pe străduţe, să descoperim farmecul local, să mâncăm îngheţată sau să bem o bere pe băncuţa din faţa apei. A fost mult mai fain decât orice mâncare la unul din localurile din zonă.

Sunt şi câteva locuri faine care se pot vizita. Le las mai jos.

Museo del Parco (Muzeul Parcului)

Noi am dat peste el pur întâmplător – căutam drumul spre castel şi am văzut nişte sculpturi extrem de bizare pe versantul dealului. Ne-au trezit curiozitatea, am reusit să găsim intrarea în parcul cu pricina şi să ne plimbăm printre nişte statui absolut …. Ciudate. De la ceramică la sticlă şi piatră, de la sculpuri până la instalaţii din arcuri de pat şi clopoţei … totul era aşa de bizar şi de inovator! Cred că am stat maxim 15 minute acolo şi ne-am întors spre poarta de intrare – exact la timp, deoarece au venit nişte muncitori şi au închis locul. Un minut mai târziu dacă veneam şi trebuia să găsim pe unde să sărim zidul =)

Castelul Brown

E imposibil să îl rataţi – se vede de oriunde din localitate. Pentru a ajunge la el trebuie să urcaţi un pic, până în vârful unui deal din zonă. Dar se merită! Nu numai că panorama este de-a dreptul fantastică, dar şi castelul în sine este foarte frumos (simplu, minimalist, dar frumos). Plus grădinile, nu pot uita grădinile! Cred că sunt locul meu preferat din complex. Ne-am plimbat prin ele la coborârea spre oraş. Sunt o oază de linişte 🙂

Chiesa di San Martino

Este biserica în preajma căreia ne-a lăsat autobuzul când am ajuns. Se poate vizita – şi este foarte frumoasă!

Farul din Portofino

Din oraş este o plimbare de aproximativ 20 de minute până la far. Acesta nu este vizitabil – la locatie am găsit farul închis şi un restaurant – însă priveliştea mării de acolo face toţi banii! Noi am avut norocul să ajungem şi la apus, deci am prins şi un pic din culorile roşiatice de final de zi. Absolut superb!

Plaja Olivetta

Am ajuns la ea pur întâmplător. Ȋn urcarea de la far spre oraş mi-a atras atenţia un indicator către această plajă. Am văzut ca sunt destul de multe trepte de coborât, ceea ce înseamnă tot atât de multe trepte de urcat. Dar e ok 🙂 a urmat o porţiune mai abruptă de scări până la o plajă mică de tot, flancată de stânci pe trei laturi. Era un loc extrem de intim şi de cozy 🙂 am stat aici cam jumătate de oră, bucurându-ne de linişte şi peisaj. Şi chiar am intrat cu picioarele în apă, chiar dacă era super rece =)))

Portofino la pas

Oraşul este destul de mic – deci îl puteţi parcurge lejer la pas. Noi ne-am plimbat pe străduţele colorate şi pe malul mării, bucurându-ne de atmosferă şi aerul sărat. Minunat 🙂

Informaţii adiţionale

Preţ bilet tren Genova – Sestre di Levante: 4,3 euro.

Preţ autobuz 782: Sestre di Levante – Portofino: 3,5 euro.

Preţ bilet acces castel Brown şi grădini: 10 euro.

1 Comentariu

    City-break Genova 2023, ziua 4 –acvariul din Genova - Chitara Călătoare - Călătorii cu cântec

    23rd feb. 2024 - 6:24 am

    […] City-break Genova 2023, ziua 2 – Portofino, buchet de culoare la mal de mare […]

Răspuns

Notă comentariu

×