Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Oradea 2023 – ziua 1. Bine te-am găsit, Oradea!

Ȋmi doream de multă vreme să văd Oradea. Ştiam că este un oraş extrem de frumos şi estetic, cu oameni faini. Dar e aşa de departe! Maşină nu am, avionul e mult  prea scump, de tren nici nu mai zic – să stau o zi întreagă într-un vagon nu este o perspectivă prea plăcută. Era cât pe ce să ajung în vară, însă am pus o limită foarte sănătoasă şi nu am mai plecat. Dar iată că s-a ivit ocazia să ajung în iarnă! A fost o decizie pe care eu şi Cătă am luat-o extrem de natural – hai să mergem undeva. Unde? Pai eu vreau să văd Oradea. Păi şi eu! Atunci Oradea rămâne! Şi tot planul de unde să mergem, cazări, obiective a curs atât de frumos, încât era clar că trebuia să ajung aici anul ăsta. Abia aştept!

Am plecat cu maşina dis de dimineaţă din Bucureşti, deoarece.. well, drum lung :)) Şi chiar a fost, deoarece am ajuns în Oradea după lăsarea serii – undeva pe la 18. Am mers direct la cazare, ne-am lăsat bagajele şi apoi am pornit prin oraş, în căutarea unui supermarket să luăm ceva pentru micul dejun şi a unui local numai bun de luat cina. Am văzut undeva scris Piaţa 9  – şi noi am crezut că este chiar piaţă, aşa că hai să intrăm să luăm nişte legume. Dar de unde! Am avut norocul să ajungem în ceea ce poate este cel mai fain restaurant local! Mâncarea a fost super bună, consistentă, localul era mereu plin, angajaţii foarte serviabili – experienţă la superlativ! Şi e şi aproape de unde suntem cazaţi, deci clar mai venim aici cel puţin o dată!

Nu mai era mult din ziua asta, aşa că am zis să facem un mic demo – să mergem la Târgul de Crăciun. Zis şi făcut! Am ajuns în Piaţa Unirii, pe care am găsit-o frumos împodobită şi plină de spirit crăciunesc. Din păcate nu e o vreme foarte bună, a început să plouă şi să bată vântul destul de tare, ceea ce făcea umbrela aproape inutilă, deoarece te udă din toate părţile. Asta nu ne-a împiedicat însă să ne plimbăm un pic prin zonă, să încercăm un vin fiert (foarte, foarte bun!) şi să admirăm clădirile. Nu pot să îmi dau seama de foarte multe acum, deoarece întuneric şi ochelari plini de stropi de apă, dar chiar pare super fain aici 🙂  Atât cât am reuşit să vedem, a fost minunat! Abia aştept zilele următoare în care o să putem să descoperim în voie acest oraş 🙂

2 Comentarii

  Oradea 2023 – ziua 2. La pas prin oraş - Chitara Călătoare - Călătorii cu cântec

  11th feb. 2024 - 5:21 pm

  […] Oradea 2023 – ziua 1. Bine te-am găsit, Oradea! […]

  Oradea 2023, ziua 3. Un pic de Oradea, un pic de Sibiu - Chitara Călătoare - Călătorii cu cântec

  12th feb. 2024 - 6:20 pm

  […] Oradea 2023 – ziua 1. Bine te-am găsit, Oradea! […]

Răspuns

Notă comentariu

×