Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Retrospectiva 2016 si dorinte pentru 2017


Deja? Adică … deja s-a terminat și 2016? De când timpul merge pe kerosen :)))?

Uite că am mai ajuns la finalul și acestui an, deși sincer, parcă nu îmi vine să cred. Afară e soare și cald, atât de senin și uscat încât juri că e vară. Parcă sfârșitul de an era în iarnă, cu zăpadă și brrrr brrr :))   

Cum a fost anul ăsta? Frumos, plin, cu multe revelații și lecții … dar și greu, pe alocuri foarte greu. M-a obligat de multe ori să îmi ies din zona de confort, și nu întotdeauna a fost plăcut. M-am dat cu capul de tot felul de situații din care habar nu aveam cum să ies sau ce am de învățat din ele. Nici acum nu știu, când am ieșit, dar am ales să le las acolo, așa cum sunt – neînțelese. Contează că au trecut … și atât! 

Simt că am învățat multe în anul ăsta, deși nu mi-a convenit întotdeauna modalitatea prin care am fost nevoită să învăț anumite lecții. Și nici de ce a trebuit să trec prin experiențele prin care am trecut că să asimilez lecțiile respective.  Și de fapt, cred că asta a fost dificultatea principală – nu am înțeles de ce, cum, cât, pentru ce. Și când nu înțeleg ceva, dacă nu știu care este scopul final, îmi este extrem de greu să fac sau să învăț. Mai ales să învăț!   

Până una-alta, 2016 a fost un an plin, și nu numai pe parte emoțională. Mi-am păstrat elanul și dorința de acțiune de anul trecut, încercând pe  alocuri să devin mai bună în ceea ce fac, să fac mai mult și mai multe. Să aduc un suflu nou, astfel încât să nu existe plictiseală și rutină. Și am reușit:)     
Deci …. hai cu recapitularea 🙂

Expoziție de fotografie
Este al doilea an când expun la Ploieşti, în cadrul Târgului Prahovean de Turism EXPO VACANŢA. Mulţumesc de încredere, Cătă, apreciez!
Fotografiile expuse la targ
Imagini din cadrul targului – cu binevointa lui Cata 🙂
 
Concerte & recitaluri
Am avut primul concert cu Mihaela, ce s-a bucurat de apreciere din partea publicului. Atât de multă, încât am fost invitate să cântăm şi a doua oară, de data asta colinde. Şi a fost la fel de frumos:)
Am avut plăcerea să cânt şi la concursul organizat de Mecanturist Galaţi, în faţa celui mai numeros public de până acum.
Şi au mai fost multe şi mărunte cântări la foc, la munte, sau pentru prieteni 🙂


Excursii în Spania, Maroc, Irlanda, Scoţia, Belgia şi Republica Moldova
M-am plimbat mult în afară anul ăsta – și mă bucur enorm. M-am bucurat de atâtea locuri fantastice, oameni noi, experiențe și culturi variate: Spania cu mâncarea și băutura bună, Marocul ce mi-a adus o altă perspectivă asupra lumii (din toate punctele de vedere!), Scoția cu oamenii ei extrem de primitori și peisajele fantastice (ah, și accentul ăla scoțian!), Irlanda cu verdele ei de smarald, Belgia cu berea ei albă (dragostea mea de anul trecut!) și Republica Moldova cu bomboanele ei bune și bulevardele extrem de largi din Chișinău.
   
Scotia si Irlanda 2016
Spania 2016
Maroc 2016
Ascensiunea în Sierra Nevada, vârful Mulhacen 
Continuând tradiția (cel puțin o ieșire montană în afara țării), anul ăsta am urcat în munții Sierra Nevada, pe  cel mai înalt vârf al Spaniei continentale. Traseul în sine a fost ușor, însă am învățat că întotdeauna tre să fii pregătit pentru orice – inclusiv pentru furtună de zăpadă și temperaturi mici în mai 🙂
 
Ieșiri pe munte – ca stil de viață 🙂
Pentru că muntele a ajuns stil de viață, nu mai este loc de relaxare 🙂     
În grupuri mari, foarte mari sau extrem de mici, muntele a fost o prezentă constantă anul ăsta. Am vizitat multe masive unde doream de mult de ajung, am acceptat provocarea de a merge cu grupuri de oameni pe care nu îi cunoșteam și astfel s-au născut prietenii frumoase, m-am ambiționat să ajung acolo unde nu credeam că pot ajunge. Pe vreme superbă sau pe ceață, m-am aventurat pe poteci și mi-am regăsit pacea în catedrala de piatră și păduri.


   
Voluntariat – unde, unde?
Pe lângă acțiunile de plantare atât de dragi mie (alături de Mai Mult Verde, Plantăm Fapte Bune și Asociația Oxigen), anul ăsta am testat cum e să fii voluntar la o remarcare (Picasso pe piatră, da :))))?) , la un concurs de alergare (e fun să alergi 34 de etaje cu aparatul de gât, nu am putut respira corect vreo 2 ore :)))) sau la un târg de ONG-uri, unde am vorbit oamenilor despre Food Waste. 
Implicare la superlativ în ceea ce îmi place 😀

Fotografii din cadrul actiunilor de voluntariat

O parte din lucrurile ce au fost donate anul asta 🙂
Cursuri de improvizație 
Sunt addictive, au superglue, te vrăjesc și nu vrei să mai ieși din mrejele lor :)))
E al treilea an când fac impro, și habar nu am dacă și când vreau să mă opresc. Pentru că de fiecare dată descopăr ceva nou la mine, la jocul de scenă, la situație. Și de fiecare dată se lasă cu fălci trosnite de râs, tone de energie pozitivă și multă, multă bună-dispoziție. Cine ar vrea să renunțe la așa ceva? Eu sigur nu :)))
Imagini din cadrul lectiilor deschise de la impro 🙂
Să creăm, zic! … Handmade 
Mai puțin anul ăsta, dar nu am renunțat. Mi-am pus creativitatea la lucru când am creat multe obiecte faine și mi-am împins limitele creativității până dincolo de zare. Încă sunt extrem de  mândră de cameleonul făcut pentru Festivalul de Improvizație, pe care l-am purtat cu drag pe perioada celor 4 zile de spectacole. Yaaay 🙂 

Concursuri internaționale
Am participat la două concursuri – unul pentru Polul Nord, unul pentru Polul Sud. Nu am câștigat, însă am rămas foarte impresionată de susținerea prietenilor, amicilor sau a oamenilor pe care încă nu am avut plăcerea să îi cunosc. E super să vezi că sunt persoane care te susțin 🙂
 
Excursie solo
Prima mea excursie solo – în Scoția și Irlanda. A fost o experiență fantastică, pe care aș repeta-o cât de curând. Sentimentul de libertate e mega wow, greu de descris în cuvinte. Să poți merge unde vrei, când vrei, să stai unde vrei și cât vrei …… băi, geniaaaaaal! Mai vreau, mai vreau, mai vreau!!
   
Prieteni noi & vechi
Am fost și anul ăsta binecuvântat să cunosc o mulțime de oameni faini, să leg prietenii și să împărtășesc momente extraordinare alături de ei: noua gașcă de impro (când mai mergem la bere? Improvizăm o dată?), Montaniarzii Aventurieri (unul dintre cele mai faine și unite grupuri de munte! Felicitări, dragilor!), oamenii de la muncă (Alin, Iuliana, Elvira, Roxana, Gabi – sunteți fantastice, fetelor! Da, și tu, Ilinca :))))!), Mecanturist Galați (grup de munte de la mare :D), toți oamenii alături de care am împărțit plăcerea de a merge la munte sau de la voluntaria pe undeva (sunteți extrem de mulți, dragilor, mă prinde 2018 dacă vă scriu pe toți!),  trupa 2500+ (în 2017 explorăm necunoscute, da :D?), alți oameni din TED Adventure (fetele vesele, se știu ele :D) … și sunt sigură că mai sunt, dar lecitina deja nu mai vrea să își mai facă efectul 🙂 Mă bucur că v-am întâlnit, să ne revedem cu  bine și în noul an 🙂 

Mă bucur extrem de mult că prietenii mei cu vechime sunt încă în viața mea, ne înțelegem și ne susținem reciproc. Și că sunt din ce în ce mai mulți amici pe care îi cunosc mai bine și trec ușor-ușor sprea ceea ce eu pot numi prieten. E fantaaaaastic!

Familie 
Suntem cu toții împreună, sănătoși, și asta e tot ce contează. Ne înțelegem, ne susținem, ne mai ciondănim și ne supăram, dar suntem tot apropiați. Și asta contează cel mai mult – să știi că poți conta pe familia ta 🙂
 
Sănătate 
Sunt întreagă fizic, pot auzi, vorbi, vedea, simți și mirosi. Sunt norocoasă că anul ăsta chiar nu am avut probleme de sănătate mari, doar mici și mărunte. Asta mi-a permis să fac toate lucrurile frumoase pe care le-am făcut. Yay, mulțumesc!
Cam astea sunt experienţele demne de menţionat în 2016. Multe, puţine, cine poate spune? Cert e că mi-au umplut zilele (şi uneori nopţile) de aventură, gânduri şi emoţii. A fost fantastic 😀

Şi pentru ca nu pot să neglijez analitica din mine, o las şi pe ea să se exprime:
Recorduri (pentru că am cu ce mă mândri 🙂 )
 Cel mai numeros public în faţa căruia am cântat (aproximativ 600 de oameni)
– Cel mai multe număr de vârfuri atinse – 20, chiar 21, daca punem şi Arthur’s Seat din Edinburgh
– Cele mai multe ieşiri în afara ţării – 4
– Cele mai multe ţări străine vizitate într-un an – 6
Pentru prima dată în acest an
 Prima dată la Ocean – şi a fost fantastiiic!
– Prima dată cu caiacul – mi-a plăcut atât de mult, că am dat o tură completă de lac :))
– Prima certificare internaţională obţinută – mândră de mine…. foarte mândră!
– Prima dată în Africa – de fapt, prima dată pe un alt continent!
– Prima dată în deşert, cu dormit şi văzut de răsărit
 Prima călăreală de cămilă – e la noroc, dacă nu prinzi cămila care trebuie, e dureros :))
– Prima medalie de alergat – şi asta neoficială :)))
– Prima excursie solo – bestial!
– Primul concurs internaţional la care particip (şi al doilea)

Multe prime dati 😀

2016, în cifre

Munte
 26 de zile pe  munte
– 20 de vârfuri atinse
– 294 km de poteci montane parcurse
– Altitudine câştigată 22.180 m – exact de două ori cât Everestul!

Călătorii
 6 ţări vizitate: Belgia, Spania, Maroc, Scoţia, Irlanda, Republica Moldova
– 6 oraşe fantastice văzute: Sevilla, Marrakech, Glasgow, Edinburgh, Dublin, Chişinău
-16 zboruri cu avionul

Bloggăreală
 44 articole scrise (inclusiv asta!) pentru Chitara Călătoare
– 3 ani de Chitara Călătoare 😀
– 11 produse handmade noi adaugate pe site-ul de craftsVoluntariat & caritate
 1 acţiune de remarcare în Leaota
– 1 voluntariere activă la Skyrun
– 1 voluntariere activă la ONG Fest
– 6 acţiuni de donaţii haine+bunuri, dintre care 2 pe cont propriu şi 2 coordonate de mine
– 5 acţiuni de împădurire (una cu Asociaţia Oxigen, una cu Plantăm Fapte bune, 3 cu Mai Mult Verde)

Cântăceală
 2 concerte fantastice cu Mihaela
– 1 super cântare la Festivalul Mecanturist Galaţi
– 1 cântare în Yellow Club, de ziua mea 😀
– 1 cântare la reuniunea Grupului Drumeţii Montane, la poalele Făgăraşului
– 45 de videoclipuri urcate pe canalul de Youtube

Certificari & diplome
– 1 diplomă de la cursul de impro (foarte mândră de ea :D)
– 1 certificare internaţională pe analiză de business
– 1 certificat Green Endorsment Basic

Și o mică retrospectivă montană !
Ieşiri montane (pe masive, ordine aleatorie) :
Munţii Făgăraş:3
Muntii Piatra Craiului:2
Munţii Măcin:2
Munţii Ciucaş:1
Munţii Bucegi:1
Munţii Iezer-Păpuşa:1
Munţii Sierra Nevada:1
Munţii Leaota:1
Munţii Hăşmaş:1
Munţii Baiului:1
Munţii Lotrului:1
Munţii Postăvaru:1
Munţii Tâmpa:1
Total masive vizitate: 13
Ieşiri  montane (împărţite pe zile, în ordine descrescătoare):
Munţii Făgăraş:5
Munţii Piatra Craiului:3
Munţii Măcin:2
Munţii Ciucaş:2
Munţii Bucegi :2
Munţii Iezer-Păpuşa:2
Munţii Sierra Nevada:2
Munţii Leaota:2
Munţii Hăşmaş:2
Munţii Baiului:1
Munţii Lotrului:1
Muntii Postăvaru:1
Munţii Tâmpa:1
Total zile petrecute pe munte:26
Vârfuri atinse (în ordine descrescătoare a înălţimii):
Vf Mulhacen I (munţii Sierra Nevada, Spania) –  3.479 m
Vf Mulhacen II (munţii Sierra Nevada, Spania) – 3.362 m
Vf Lespezi (munţii Făgăraş) – 2.522 m
Vf Omu (munţii Bucegi) – 2.505 m
Vf Roşu (munţii Iezer) –  2.469 m
Vf Iezerul Mare (munţii Iezer) – 2.463 m
Vf Muşeteica (munţii Făgăraş) – 2.448 m
Vf Scara (munţii Făgăraş) – 2.308 m
Vf Leaota (munţii Leaota) – 2.133 m
Vf Ciucaş (munţii Ciucaş) – 1.954 m
Vf Gropşoarele (munţii Ciucaş) – 1.883 m
Vf Piatra Mică (munţii Piatra Craiului) – 1.816 m
Vf Postăvaru (munţii Postăvaru) – 1.799 m
Vf Hăghimaşul Mare (munţii Hăşmaş) – 1.793 m
Vf Piscul Câinelui (Munţii Baiului)  1.658 m
Vf Tâmpa (munţii Tâmpa) – 955 m
Vf Coşarei (munţii Lotrului) – 696 m
Vf Ṭuţuiatu (munţii Măcin) – 467 m
Vf Moroianu I (munţii Măcin) –  434 m
Vf Moroianu II (munţii Măcin) – 428 m
Total vârfuri: 20
Fotografie de pe (aproape) toate varfurile atinse anul asta 🙂
Wishlist pentru 2017
          Să fiu în continuare sănătoasă, trupeşte şi sufleteşte
          Ȋmplinire, pace şi armonie interioară
          Deschidere şi mult spor pe partea profesională 😀
          Căi deschise către tot ceea ce trebuie 😀
          Să ajung pe un nou continent (Asia, maybe?)
          Familia, prieteni noi şi pe cei vechi alături
          Să urc pe cel puţin un vârf montan din afara ţării
          Multe, multe zile pe munte 🙂
          Cel puţin o excursie în afara ţării
          Timp suficient să scriu pe blog – şi să fiu la timp cu posturile :))))
          Impro – mai mult impro. Cel puţin înca un curs absolvit 🙂
          Un citybreak cu fetele 😀
          O ieşire în ţară cu toată familia
          Să învăt, să cresc, să mă dezvolt, să devin cea mai bună versiune a mea 🙂
          Să iubesc mai mult si mai frumos :D!
          Multe experienţe folositoare şi oportunităţi de creştere, pe toate planurile :)!
          Şi mult dorinţe ale sufletului, pe care le voi păstra în privat 🙂


La mulţi ani, dragilor, şi tot ce aveţi nevoie în acest nou an, ce se anunţă plin de începuturi frumoase pe toate planurile :)!

Postări asemanătoare

Retrospectivă 2023

Retrospectivă 2023

decembrie 29, 2023
Retrospectiva 2022

Retrospectiva 2022

decembrie 31, 2022
Retrospectivă 2021

Retrospectivă 2021

ianuarie 24, 2022

4 Comentarii

  Poveştile mele

  27th dec. 2016 - 1:52 pm

  Sper restrospoectivă, super 2016 pentru tine! Ai de ce să fii mândă!
  Îţi doresc tot ceea ce îţi doreşti tu pentru 2017!
  Să fie cât mai multe călătorii (pe munte) şi cât mai multe experienţe minunate în viaţă!
  La mulţi ani!
  Ioana

  Deni Billy

  27th dec. 2016 - 9:08 pm

  Bravo Cati ! O retrospectiva remarcabila ce naste o intrebare fireasca: Care este reteta acestei perpetue implicari si reusite? Tine-o tot asa !
  La multi ani cu sanatate si cat mai multe visuri implinite!

  Cati :)

  28th dec. 2016 - 7:15 pm

  Multumesc mult, Ioana!
  Si tu sa ai parte de multe experiente frumoase si multe realizari in 2017 🙂

  Cati :)

  28th dec. 2016 - 7:17 pm

  Multumesc frumos:)!
  Nu e nici o reteta – este vorba de a face ceea ce iti place, cand iti place. Si cand faci lucrurile din placere si pasiune, se vede 🙂
  Un 2017 plin de realizari si impliniri iti doresc 🙂

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×