Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2018 – ziua 1 – pregatiri de ascensiuneÎn sfârșit …. concediu! Plimbare, relaxare, munte, natură, bucurie, nebunieeee!

Am ceva special planificat pentru concediul de anul ăsta – mi-am propus să ating încă 2 vârfuri de peste 4.000 m – să repet experiența de acum 2 ani. Să petrec o săptămâna lângă munte, pe munte, cu muntele alături.Și după atâta natură, să termin cu un city break solo în Torino – așa, ca de relaxare, final perfect de vacanță. Sună atât de bineeee!

Mi-am făcut cu mare atenție rucsacul pentru această ieșire. Nu doream să car nici un gram în plus pe munte! Am început pregătirile de aproximativ 3 luni de zile, când mi-am achiziționat echipamentul lipsă, având grijă să iau cele mai ușoare piese – saltea de 4 anotimpuri, rucsac de 22l, tricouri de merinos. Singurul lucru “în plus” sunt botoșeii de puf, dar și aia abia au 200 de grame. Și la ce friguroasă sunt eu, îi car cu drag =))))) După ce am terminat rucsacul, l-am cântărit – 15 kg. Hmm…. Așa și așa. O să se mai îngreuneze cu echipamentul de ascensiune, plus lucrurile care le vom căra pe rând. Sper doar să nu fie prea mult pentru spatele meu 🙂

Plecarea dis de dimineață – avem avion care decolează spre Milano la 6. Aventura începe de foaaaarte devreme :))) Am aterizat cu bine, și după ce ne-am recuperat bagajele de cală am luat trenul spre gara centrală de Milano. Cornel era deja în Italia, trebuia să vină să ne ia de aici. Aveam cam o oră de pierdut, așa că am stat în gară, luând micul dejun și admirând împrejurimile. E așa de plină de viață gara asta 🙂

După ce a venit și Cornel, singurul lucru pe care îl aveam de făcut astăzi este să ne campăm și să ne pregătim pentru ascensiunea de mâine. Vom sta într-un camping drăguț, aproape de orașul de unde vom începe mâine să urcăm. Ca să ajungem acolo, am schimbat vreo 2-3 autobuze și un tren. Și pe măsură ce mă apropiam de zona muntoasă a Italiei, peisajele deveneau din ce în ce mai spectaculoase. Au apărut pădurile, apoi dealurile, și în final munții. Aaaaah, sunt așa de faaaini! Stăteam cu ochii lipiți de geamul trenului, cu ochi ațintiți în zare, vrând parca să sorb imaginea ce mi se arăta. E ….. superb!!!

Locul unde vom petrece noaptea se numește Camping Glair, aflat în Valtournenche, Valle d’Aosta. E un loc simplu și cochet, aflat pe malul unui râu, unde poți sta cu cortul din dotare sau într-o rulotă. Noi ne-am campat, după care am plecat să ne luăm mâncare pentru diseară + 2 zile pe munte. Este un orășel mic cam la jumătate de oră de mers de camping, de unde am putut să ne aprovizionăm. Și am mai rămas un pic prin zonă, pentru plimbarea de seară. E foarte fain 🙂


Ziua s-a terminat foarte repede – cu mâncare bună-bună la primus, făcut ultimele pregătiri pentru mâine, împărțit echipamentul – și gata, somn! Mâine iar ne trezim înaintea soarelui 🙂

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×