Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Girl trip –Olanda – august 2018

 
Aveam în plan de multă vreme să fac o excursie cu fetele undeva. Un city break în care să fim doar noi, să ne distrăm, să râdem, să ne încărcăm bateriile. Și oportunitatea a venit vara aceasta, când am decis să mergem 3 dintre noi la o a patra prietenă, aflata în Olanda – pe lângă Amsterdam. O să fie nebunieeee! 4 femei libere în vacanța … păzea :)))

Olanda – ziua 1

A fost o încurcătură cu biletele de avion (că le-am luat separat), așa că eu am ajuns cu o zi după prietenele mele. Am aterizat în Amsterdam, și de acolo am luat autobuzul către Haarlem, unde stă Roxana. A fost foarte drăguță și a venit să mă ia de la autogară – și nu oricum, ci pe bicicleta. Se pare că a adoptat cu succes obiceiurile locale 🙂 
Am mers până la ea să îmi las bagajele, după care ne-am hotărât să plecăm în plimbare. Am închiriat o mașină și am plecat către Zaanse Schans, un loc pitoresc cu foarte multe mori de vânt. Un fel de muzeu de mori în aer liber 🙂 Am băut ciocolată caldă făcută de mâna noastră, ne-am îndopat cu vreo 60 de feluri de cașcaval (era degustare! Puteam noi să spunem nu =))?), ne-am plimbat pe malul apei și am băut bere olandeză. Așa, de relaxare 🙂
După ce am terminat cu morile am plecat spre Voolendam, un mic orășel foarte fain la mal de mare. E foarte mic și poate fi străbătut la picior în maxim o oră, însă are ceva ce atrage. Noi ne-am plimbat pe străduțe, am împrumutat mere și pere din copacii de pe marginea drumului, am mâncat fish and chips + o super înghețată și ne-am răsfățat cu un pahar de vin. Aaaah, ce bine e cu fetele mele dragi la relaxare! Și apoi am făcut o plimbare pe malul mării, afundându-ne picioarele în nisip. Sfârșit perfect de zi 🙂

Olanda – ziua 2

După un mic dejun relaxant și plin de bunătăți, ne-am urcat în mașină și am plecat către castelul Der Haar, unul dintre cele mai frumoase din Olanda. Și e chiar impresionant! Este exact ca în basme – înconjurat de un maaare șanț de apă, cu multe turnulețe, foarte bogat ornamentat în interior, plus are și un labirint în curte, în care ne-am pierdut de vreo câteva ori.Una peste alta însă, ne-am distrat de minune!
După ce am plecat de la castel am dat o tură super scurtă în Amsterdam – așa, de acomodare cu orașul. Ne-am plimbat pe străduțe, admirând canalele și clădirile extrem de colorate.
Seara ne-a prins în nou la mal de mare, unde am admirat apusul. Ne-am copilărit pe plaja, alergând în picioarele goale și stropind în toate părțile. Și fiindcă toate astea ne-au făcut foame, am mers să mâncam la un restaurant din zonă, unde ne-am delectat cu fructe de mare și câte un pahar de vin. Daaaa, asta e viataaaaa!

Olanda – ziua 3

Azi am zis să mergem toată ziua prin Amsterdam, să luăm pulsul orașului. Ne-am plimbat pe canale, am văzut gara, am ajuns chiar și la clădirea unde era instalat cel mai inalt leagăn din lume, însă nu am vrut să intrăm să îl încercăm. Am preferat să mergem în continuare prin oraș, fără o țintă anume. Am ajuns și la târgul de bulbi de lalele, unde am găsit .. exact, bulbi de toate culorile .
Am trecut și prin faimosul cartier roșu, cu vitrine și magazine și promisiuni de împlinire de fantezii la tot pasul. Nu m-a impresionat 🙂

Olanda – ziua 4

Astăzi eram toate 3 pe cont propriu, așa că am decis să dăm o tură prin Haarlem, să vizităm și acest orășel. Cel mai mult mi-a plăcut biserica locala, în care … și aici nu glumesc … puteai să bei o ciocolată caldă sau un ceai. Dap, puteai să iei o băutură și să stai la masă, contemplând nemurirea vieții sau facându-ți rugăciunile. Asta e super tare 🙂
Miruna a venit cu o propunere pentru ceva tipic olandez – să ieșim cu bicicletele la plimbare. Am închiriat câteva și, după ce am dat o tură pe scuar, pentru a mă obișnui cu ea, am pornit-o spre Amsterdam. Am rămas impresionată de infrastructura pe care olandezii o au pentru bicicliști – piste speciale, semafoare, prioritate în fata mașinilor. Este atât de simplu să te dai cu bicicleta aici! Nu există riscul să intre o mașină în tine, pentru că ai banda ta și semaforul tău. E … de vis! Ca să nu mai spun că exista autostradă. De biciclete. Paralelă cu cea pentru mașini! E .. pfuai, super fain!
Din Haarlem până în Amsterdam sunt cam 20 de km, pe care i-am pedalat prin orășele, câmpuri înverzite, păduri și marginea șoselei. Nu mi s-a părut greu nici o secundă! Am tras o căzătură de mi-am făcut ditamai julitura în genunchi, dar o păstrez amintire din excursie 🙂 Și sunt mândră de mine că m-am descurcat, mai ales că eu nu biciclesc de fel 🙂
În Amsterdam am legat bicicletele și am plecat spre muzeul Van Gogh, pe care doream să îl vizităm. A fost nevoie să ne punem pofta în cui, deoarece era necesar să facem rezervare online cu ceva zile înainte. Oh well .. măcar l-am văzut pe dinafară =)))
Drumul de întors spre Haarlem l-am făcut tot cu bicicletele, și a fost mai provocator decât cel de la dus, deoarece am avut vântul în față. Însă am ajuns la timp pentru concertul de orgă de la biserică, ce a fost … divin, din toate punctele e vedere 🙂
Ultima seara împreună am petrecut-o depanând amintiri de pe vremea Anotimpului 5. Avem o prietenie veche, pe care tocmai am înnoit-o cu o experiență super faină în 4, într-o țară extrem de frumoasă. Și nu, nu am fumat nimic =)))))))

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×