Social media

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Concediu 2018, ziua 07 – Bine te-am gasit, Chamonix!

 

Jurnalul zilei a șasea de concediu îl puteți găsi aici

M-am trezit super odihnită și plină de energie. Exact ceea ce am nevoie pentru ziua de astăzi, în care vom părăsi această zonă minunată și vom merge în Franța – mai precis în Chamonix. Ah, abia aștept să ajung aici! Am auzit atât de multe despre acest loc, despre Mont Blanc, despre Alpi, și sunt super curioasă cum este! Și mai ales de ce trasee pot aborda în zonă 🙂 
Până în Chamonix am mers cu autobuzele – am schimbat trei, în Villeneuve și Courmayeur. La ultima schimbare chiar am avut un pic de timp liber și ne-am plimbat prin orășel, lăsând rucsacii cei grei în autogară. Pe peron. Și nimeni nu s-a atins de ei. Oricum, la cât de grei erau, nici un cred că puteau ajunge foarte departe cu ei :))) 
Tot drumul între Courmayeur și Chamonix am fost cu ochii lipiți de geam. Doamne, cât de faini sunt munții în zona asta! Și cât de multe trasee se pot face! Am tras cadru după cadru, fascinată de înălțimi și de stâncă. Aaaaah, vreau să îi urc pe toți! Să mă plimb pe fiecare dintre ei! Pfuai, acum îmi doresc să fiu pisică, să am 9 vieți, ca să am timp mai mult =)))
Când am ajuns în Chamonix și am privit prima dată Alpii din zonă, am rămas fermecată de frumusețea lor. Noroc că mă țineam de rucsac, și acesta nu mă lăsa să mă bălăngăn în autobuz, că sigur eram picată la o frană mai bruscă 🙂 Vai, cât de frumoși sunt! Și sus e zăpadă ….. se vede chiar și telecabina de la Águille du Midi, unde urci direct la peste 3.800 m…. Ah, este de vis! Fantastic! Minunat! Și .. toate sinonimele posibile 🙂
Casa noastră pentru următoarele 3 zile este camping Bellevue, un loc foarte primitor, cu vedere directă asupra masivului. Am pus corturile, am stat un pic la povești, după care am luat-o cu toții la pas prin Chamonix. Aaaah, mă plimb prin Chamonix! Loc cu atâtea povești legate de munte! Peste tot sunt magazine cu tematica montană, atâtea lucruri faine adunate într-un singur loc! Bine că nu mai am loc în bagaj, că făceam o reînnoire completă de garderobă și de echipament =)))
Am fost și la centrele turistice, de unde am cumpărat o hartă pentru a putea orienta în zonă. Colegii mei vor merge să urce Mont Blanc, iar eu o să rămân o zi singură, de capul meu, să mă plimb oriunde mă poartă pașii. Sunt atât de multe trasee în zonă, sigur găsesc unul care o să îmi placă! Și hei, o să fie a doua tură solo în acest concediu! E …. mai mult decât bine 🙂
Seara am petrecut-o gătind ceva lângă cort și discutând vrute și nevrute despre experiențele noastre de munte. Cornel a povestit mult mai multe despre urcușul pe Mont Blanc și ne-am uitat împreună pe harta cumpărată de mine, recomandându-mi traseee frumoase de o zi pe care aș putea să le fac singură. A fost o seară … de poveste 🙂
Utile: 
Recomand cu căldură camping-ul Bellevue. Doamna de acolo este super simpatică, locul este super bun pentru pus cortul, există duș cu apă caldă, toalete și prize. Iar tarifele sunt mai mult decât prietenoase: noi am dat 21,5 EUR pe zi (3 persoane + 2 corturi). În plus, veți primi un card cu care puteți călători gratis în Chamonix.

Răspuns

Notă comentariu

Despre mine

Bună 🙂 Numele meu este Cătălina, insă toată lumea îmi spune Cati. Sunt pasionată de munte, călătorii, chitară, culori, handmade şi fotografie. Am început acest blog în 2013, din dorinţa de a ajuta oamenii să îşi descopere propria pasiune pentru călătorii şi a oferi informaţii celor ce doresc să facă trasee montane.
Ȋţi urez bun venit în cercul meu de poveşti! Şi mulţumesc pentru vizită 🙂

Sustine Chitara Calatoare

Sustine Chitara Calatoare.ro

Dacă poveştile mele te-au ajutat (în orice fel), poţi susţine blogul printr-o mică donaţie. Cam cât o cafea de mică. Mulţumesc mult 🙂 !

Social

Arhive

×